• Wpisów: 24
  • Średnio co: 86 dni
  • Ostatni wpis: 2 lata temu, 13:01
  • Licznik odwiedzin: 4 187 / 2160 dni
 
dismentowyswiat
 
Składniki:
- puszka konserwowej czerwonej fasoli
- średni banan (ok. 180 g)
- nasiona słonecznika (3 łyżki)
- fruktoza (5 łyżek)
- jaja kurze (4 całe)
- jugurt naturalny (2 łyżki)
- proszek do pieczenia (1 łyżeczka)
- olej rzepakowy (1 łyżka)
- kakao (4 łyżki)

Przygotowanie:
- Fasolę odsączamy z zalewy i kilka razy przepłukujemy. Miksujemy z 4 całymi jajami i połową banana.
- Dodajemy 3 łyżki słonecznika, 4 łyżki kakao, łyżkę oleju, łyżeczkę proszku do pieczenia, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 5 łyżek fruktozy.
- Ciasto przekładamy do wysmarowanej delikatnie olejem i posypanej bułką lub czymś innym na małą foremkę keksową.
- Wkładamy do piekarnia nagrzanego za 150 stopni i pieczemy ok. 40-50 minut.

Możemy podawać np. z jogurtem lub różnymi dżemami.

SMACZNEGO! :)

ciasto.jpg

Nie możesz dodać komentarza.

  Wyświetlanie: od najstarszego | od najnowszego